vrouw&maatschappij

   
 

Nieuwsbrief_1_Liedekerke

Jan.-Feb.-Maart 2008

NIEUWSBRIEF CD&V WERKGROEP VROUW EN MAATSCHAPPIJ LIEDEKERKE

 

VOORWOORD

 

Welkom bij de eerste Nieuwsbrief van V&M Liedekerke ! Deze valt 4 maal per jaar in uw mailbox of brievenbus. In deze eerste Nieuwsbrief vindt U een selectie van een aantal politieke en meer ontspannende activiteiten en stel ik U graag ons team voor dat met de nodige ervaring klaar staat om U te helpen met informatie en advies. Meer dan ooit stellen we het op prijs ook uw  eventuele commentaren, suggesties en bedenkingen te kennen. Deze Nieuwsbrief is er immers voor U.

Veel leesplezier

Rita TRIEST

Voorzitster


 BESTUURSVERNIEUWING

Het plaatselijk partijbestuur wordt om de drie jaar opnieuw samengesteld. CD&V Liedekerke werkt met een open partijbestuur en zodoende kan elk lid toetreden tot dit bestuur, mits de ondertekening van een engagementsverklaring. Ook binnen Vrouw en Maatschappij was dit het geval en ondertekenden 14 actieve vrouwen soortgelijke verklaring.

Het nieuwe bestuur ziet er uit als volgt  :

Voorzitster : Rita Triest

Ondervoorzitster : Hilde Segers

Secretaris : Carla Van den Houwe

Actieve Bestuursleden :  Roos Bockstal, Marie-Jeanne Claes, Bernadette De Schamphelaire, Dorette Heymans, Inge Heymans, Ilse Pede, Christel Van Den Borre,  Louise Van Den Brande, Ann Van Langenhof, Sandy Van Schelvergem en  Myriam Verhaeverbeke.

 

VERNIEUWING OP REGIONAAL EN PROVINCIAAL NIVEAU

Op regionaal niveau werd Dorette Heymans verkozen tot Voorzitster V&M van de Regio Halle en Marie-Jeanne Claes werd verkozen tot Secretaris V&M van Vlaams-Brabant.

 

STOP HET GEWELD OP VROUWEN !

JAARLIJKSE ACTIE  WITTE LINTJES

Op vrijdag 16 november 2007, het weekend voor de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen, organiseerde de CD&V Werkgroep Vrouw & Maatschappij Liedekerke een stationsactie van 6u30 tot 9u30 aan het station van Liedekerke. Iedere pendelaar kreeg van elk van ons een wit lintje opgespeld en nam de folder met meer uitleg over de actie mee in de trein.

De Witte Lintjes Campagne is van oorsprong een Canadees initiatief uit 1991.
Op 6 december 1989 stapte een man op de universiteit van Montréal (Canada) een klas binnen en vroeg de mannelijke studenten de klas te verlaten.
Hij vermoordde toen 14 studentes. Voor enkele Canadese mannen was deze vreselijke gebeurtenis de aanzet om in 1991 hun verantwoordelijkheid op te nemen tegen het geweld op vrouwen en de “White Ribbon Campaign” op te starten.
Het witte lintje staat symbool voor een  belofte om geen geweld te gebruiken  en om gewelddaden van anderen nooit te dulden of stilzwijgend te laten gebeuren.


Oprechte dank aan allen die de vrieskou trotseerden maar vooral aan Marie-Jeanne Claes voor het knutselwerk aan de meer dan 1000 lintjes met bijhorende speldjes .


ACTIVITEITENKALENDER

Voor herhaling vatbaar deze paasbrunch. Met 90 aanwezigen was de zaal van “Den Ommegang” vlug omgetoverd in een gezellig onderonsje van zowel vrouwen als mannen. Er werd naar hartelust gedronken en gesmuld en velen vroegen om hen reeds in te schrijven voor volgend jaar.

Dank aan Jong CD&V waarvan 6 jongeren spontaan een handje kwamen toesteken.

 

CD&V WERKGROEP VROUW EN MAATSCHAPPIJ REGIONAAL

 

FISCAAL VRIENDELIJK (ST) ERVEN”

Uiteenzetting door Notaris Frederika LENS

 

GC WARANDE – VERGADERZAAL – OPPERSTRAAT 29 - LIEDEKERKE

DONDERDAG 10 APRIL 2008 OM 19.30 UUR

INKOM GRATIS

 

HEET VAN DE NAALD

Bij deze willen wij Etienne Schouppe van harte feliciteren met zijn benoeming tot Staatssecretaris voor Mobiliteit. Wij zijn fier en overtuigd dat hij, met zijn ervaring en gekende wilskracht, deze opdracht tot een goed einde zal brengen. Ook gelukwensen aan zijn echtgenote Maria, die steeds als sterke vrouw achter hem staat.

 

 

NUTTIGE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS

[email protected] – Laan I 78 –  0478 21 28 21

[email protected] – Verlorenkoststraat 119 – 053 68 08 40

[email protected] – Gravenbosstraat 51 – 0478 47 32 61

[email protected] – Bakkerijstraat 17 – 053 66 04 49

 

november 2012

ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30