vrouw&maatschappij

   
 

Bloemlezing van reacties

Dit is fantastisch nieuws! Ik heb voor de eerste maal deelgenomen aan de gemeentelijke en provinciale verkiezingen en ik ben nu verkozen tot gemeenteraadslid.

De steun onder vrouwen is formidabel geweest en ik dank dan ook mijn plaats binnen de gemeenteraad aan mijn vrouwelijke kiezers. Graag wens ik mee te werken aan Vrouw & Maatschappij!!!
------------------------
Prima!Het werkt dus wel, quod demonstrandum est...
------------------------
Dank u voor de bemoedigende woorden. Om ook het resultaat van jullie inzet vanuit vrouw en maatschappij nog eens te benadrukken even toch ook dit:
Nog nagenietend van een positief resultaat voor de vrouwen in Herselt kan ik het niet nalaten om jullie mee te delen dat wij in de gemeenteraad met de vrouwen gestegen zijn van 26 naar 57 % van de verkozenen bij CD&V. De mannen zitten dus in de minderheid. En na drie legislaturen krijg ik eindelijk een vrouwelijke collega in het college. Nu is het natuurlijk aan ons om te bewijzen dat wij het vertrouwen van de kiezer waard zijn en dat de kwantiteit ook voor de kwaliteit staat!
----------------------
Toch eventjes een heel klein nieuwtje. In Stabroek  zullen er 3 (van de 3) uitvoerende mandaten vd cdenv opgenomen worden door vrouwen. Niet omdat we vooruitgestoken worden, maar wel omdat we de meeste stemmen haalden.
--------------------
In Izegem hebben wij de primeur...de eerste vrouwelijke Burgemeester GERDA MYLLE
--------------------
Bedankt voor de gelukwensen aan onze CD&V-vrouwen. Zij hebben onze campagne vast en zeker meer kleur gegeven. 
Wij zijn er in Kortenberg in geslaagd om vijf vrouwen te hebben onder de 10 verkozenen. 50%, dat is niet mis hé.
----------------------
In Zwevegem hebben we 3 dames in de top 5 van het aantal voorkeurstemmen. Sabine Poleyn, ElianeSpincemaille en ikzelf, Ann Cosaert. Daar ben ik bijzonder trots op.
-------------------------
Bedankt voor de info. In Geel hebben we nog een tandje bij gestoken en zullen er voor het eerst in onze geschiedenis meer vrouwen dan mannen in de gemeenteraad zetelen.
Een echte overwinning voor de vrouwen. Zo zie je maar dat zelfs de toekomst van de gemeenteraad vrouwelijk is. ...

-----------------------

De dag nadien

Van harte proficiat aan alle dames die verkozen zijn.
Maar ook aan alle vrouwelijke kandidaten een proficiat voor alle geleverde inspanningen tijdens de campagne.
Wij willen u vanuit Vrouw & Maatschappij meegeven dat we in het algemeen met de dames een stap vooruit zetten. 34% (998/2932) van de verkozenen op gemeentelijk niveau is een vrouw. Dit betekent een stijging van 7% ten opzichte van 2000. Op provinciaal niveau halen vrouwen 39% (51/132) van de zetels binnen. Dat is 5% beter dan in 2000.
Wij benadrukken dat de pariteit op de lijsten een belangrijke hefboom is geweest. Voor het eerst halen vrouwen op beide niveaus de kritische drempel van 1/3.
33% vrouwen zijn verkozen op lokaal niveau en 36% op provinciaal niveau en dit over alle partijen heen. Daaruit blijk dat de CD&V-vrouwen beter doen dan het nationaal gemiddeld aantal verkozen vrouwen.

november 2012

ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30